Čiščenje steklenih fasad

Učinkovito čiščenje fasade objektov

Kako poskrbeti za čiščenje fasade objektov? Pri tem je v prvi vrsti najprej zelo pomembno, za kakšno fasado gre, iz kakšnega materiala je narejena oziroma s kakšno fasadno barvo je prebarvana. Sodobne fasade se na srečo enostavno čistijo, najlažje pa se to uredi z visokotlačnim čistilcem. Problem je le, da gre za zelo veliko površino, ki je navadno vsaj na nekaterih mestih težko dostopna oziroma je treba do nje dostopati z velike višine.

Čiščenje ali obnova fasade

čiščenje fasadeMarsikdo začne v primeru, ko fasada potemni, posivi ali spremeni barvo, se na njej pojavijo madeži in podobno, razmišljati o njeni obnovi. Ta je draga in zahtevna, zato velja najprej razmisliti o tem, ali je sploh potrebna. Marsikdaj je namreč dovolj že učinkovito čiščenje fasade objektov, ki bo temu povrnilo lep in svež videz ter poskrbelo za to, da bo fasada spet zasijala v drugačni luči. Če niste popolnoma prepričani, ali je vašo fasado treba zgolj očistiti ali pa bi jo bilo treba nujno obnoviti, je najbolje kontaktirati mojstre, ki se ukvarjajo s takšnim delom, da pridejo na ogled ter presodijo, kako bi vam lahko pomagali. Tisti, ki se ukvarjajo s takšnim čiščenjem vedo, da postopek lahko tudi objektom, ki so videti zanemarjeno in neurejeno, priskrbi popolnoma spremenjen in lepši izgled, zato se je zagotovo smiselno odločiti zanj, sploh, ker je cenovno veliko bolj ugoden kot obnova.

Visokotlačno čiščenje na višini

Čiščenje fasade objektov je s pravo tehniko dokaj enostavno delo, ki ga je mogoče hitro in učinkovito opraviti, čeprav je površina velika in težko dostopna oziroma se nahaja visoko nad tlemi. Seveda pa je pri tem zelo pomembno, da:

  • je pri tem maksimalno poskrbljeno za varnost pri delu,
  • imamo na voljo vso potrebno opremo,
  • uporabimo kakovosten visokotlačni čistilec,
  • imamo s takšnim delom predhodne izkušnje.

Prav zaradi tega je pametno, če se takšnega dela ne lotevamo sami, ampak s pomočjo profesionalne ekipe, ki bo kar se da najbolje poskrbela za vse našteto, predvsem pa zato, da boste s končnim rezultatom čim bolj zadovoljni.