kopalniški radiatorji - Glamox

Kopalniški radiatorji za električno ogrevanje

Kako se obnesejo kopalniški radiatorji, ki delujejo kot samostojni električni grelci? Ali so res tako zelo učinkoviti? Koliko električne energije porabijo in kakšno moč je treba izbrati, da lahko z njimi samostojno ogrevate prostor? Kako delujejo in kako je treba poskrbeti za montažo in priklop? Kakšne so glavne specifikacije posameznih modelov, na katere je treba biti pozoren pri nakupu?

Oznaka IP24

Kopalniški radiatorji Glamox & VigoKopalniški radiatorji morajo imeti oznako IP24. Pri nakupu grelnika, ki ga nameravate uporabljati v kopalnici, je treba to nujno preveriti, saj so s to oznako označeni modeli, ki imajo ustrezno zaščitene električne inštalacije. Te morajo biti namreč ustrezno zaščitene pred vlago in kapljicami vode, če želimo, da je njihova uporaba varna, zato je omenjena oznaka zelo pomembna.

Kopalniški radiatorji Glamox

Dobro izbiro na tem področju predstavljajo kopalniški radiatorji Glamox, ki imajo 5 let garancije, kar je gotovo pomembno znamenje njihove zanesljivosti. Slovijo po svoji kakovosti in dolgi življenjski dobi, predvsem pa po tem, da lahko z njihovo pomočjo poskrbite za resnično učinkovito ogrevanje.

Pri tem lahko izbirate med več modeli z oznako IP24. Med drugim sta še posebej v ta namen oblikovani dve liniji, in sicer sta to:

  • Glamox H40 z minimalističnim in elegantnim dizajnom, sprednjo stranico z dvojno izolacijo in možnostjo uporabe digitalnega ali wifi termostata,
  • Glamox H60 s prestižnim dizajnom v beli in črni barvi in elegantno stekleno sprednjo stranico; model je na voljo v več različicah in ga je možno kombinirati z različnimi vrstami termostatov, deluje pa po principu naravnega kroženja zraka v prostoru, s čimer so zagotovljene zelo ugodne bivalne razmere in boljši zrak.

kopalniški radiatorPri tem lahko izbirate med različnimi dimenzijami in močjo grelnikov ter tako prilagodite model svojim potrebam. Vsi modeli so oblikovani tako, da je njihova montaža čim bolj enostavna in hitra. Možno jih je uporabljati v kombinaciji s samostoječimi konzolami ali jih s pomočjo stenskih konzol pritrditi na zid. Tako kot sama montaža je enostaven tudi priklop, saj je vse, kar je treba narediti, zgolj to, da grelnik vklopite v električno vtičnico. Nato ga prižgete oziroma na termostatu nastavite želeno stopnjo delovanja in že se lahko začnete ogrevati.