Hauraton - Lovilec olj in maščob

Lovilci olj oziroma separatorji

SeparatorLovilci olj skrbijo za ohranjanje vodnih virov in za to, da ne pride do njihovega onesnaženja. Z njimi lahko meteorno vodo ločimo od drugih tekočin, kakršno je recimo olje, ki lahko vodo močno onesnaži. Zaradi tega jim pravimo tudi separatorji, pomembno pa jih je uporabljati povsod, kjer lahko pride do onesnaženja vode, saj z njimi slednje lahko učinkovito preprečimo. Na voljo vam je več različnih vrst in izvedb, med katerimi lahko izbirate glede na to, za kaj boste separatorje uporabljali. Če torej iščete ustrezen separator, najprej premislite, kaj točno potrebujete oziroma kakšne so vaše zahteve, saj boste tako lažje izbrali primeren model.

Številni materiali in druge razlike

Separatorji so lahko narejeni iz številnih materialov, kot so jeklo, beton ali plastična masa. Kateri material bi bil najbolj primeren za vaše potrebe, je odvisno od tega, za kakšen namen gre. Prav tako je treba pri izbiri upoštevati same dimenzije izbranega separatorja ter to, kakšen pretok ima. Poleg tega pa so pomembne tudi druge lastnosti, recimo volumen separatorskega dela in volumen usedalnika. Na razpolago pa so tudi različni dodatki, ki omogočajo še boljšo prilagoditev separatorja vašim potrebam.

Katerega proizvajalca ali blagovno znamko izbrati?

Hauraton - Lovilec olj in maščobNa trgu obstaja kar nekaj proizvajalcev, ki imajo v svoji ponudbi tudi separatorje. Če potrebujete separator, potem se vam vsekakor splača pogledati ponudbo podjetja Hauraton, saj njihovi lovilci olj ne veljajo le za učinkovite, ampak tudi za zelo zanesljive. Imajo dolgo življenjsko dobo ter se v praksi odlično obnesejo, zato boste z njimi zagotovo zadovoljni, saj bodo opravljali svojo nalogo tako, kot je treba – torej bodo ulovili vsa olja in lahke tekočine, ki bi lahko onesnažile vodo.

Seveda pa je pomembno, kakšen model izberete – ta mora čim bolj ustrezati vašim potrebam in zahtevam. V primeru, da niste popolnoma prepričani, kateri model bi bil primeren na vas, se obrnite direktno na podjetje Hauraton, kjer vam bodo z veseljem pomagali. Posredovali vam bodo predstavitvene kataloge, v katerih so predstavljeni različni modeli, ter vam svetovali pri izbiri ustreznega za vas. Prav tako pa bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja, ki vas zanimajo glede izbire, vgradnje in delovanja separatorjev.