Dekorativni kamen - letna kuhinja

Dekorativni kamen

Dekorativni kamen se lahko uporablja skorajda povsod, tako znotraj objektov kot tudi v njihovi okolici. Primeren je namreč tudi za zunanjo uporabo, kar pomeni, da gre skorajda za univerzalen material, ki se ga lahko namesti praktično kamorkoli si zamislite. Kamnite talne in stenske obloge tako lahko krasijo različne notranje prostore ali pa fasado, teraso oziroma okolico različnih objektov. Prav zaradi tega se vedno več uporabljajo, priljubljene pa so tudi med arhitekti, ki jih radi vključujejo v svoje načrte in idejne zasnove, saj tvorijo zanimiv okras in hkrati kontrast z različnimi drugimi materiali – na primer lesom ali kovino.

Različne vrste, barve, oblike

Dekorativni kamni - KMIzbirate lahko med številnimi možnostmi, saj je dekorativni kamen na voljo v mnogih različnih izvedbah, zato je ponudba res velika. Tako lahko z njim popestrite določen prostor, ga poživite ali pa vanj vnesete nekaj naravne elegance in unikatnosti oziroma edinstvenosti. Končni videz kamnite obloge je v veliki meri odvisen ne le od tega, kakšno vrsto kamna izberete, ampak tudi od velikosti posameznih kamnov, njihove debeline in reliefnosti, njihovega načina polaganja in tako dalje. Tako lahko ustvarite zelo zanimiv videz, ki bo res nekaj posebnega.

Kje vse se lahko uporablja?

Kamnite obloge se lahko uporabi skorajda povsod, največkrat pa jih najdemo:

  • na steni v dnevni sobi, jedilnici ali kakšnem drugem prostoru,
  • kot oblogo kamina ali peči ter stene in tal ob njej,
  • kot stensko oblogo fasade, ki poskrbi za njeno zaščito pred umazanijo ter ima hkrati dekorativen videz,
  • za zaščito stene ob vhodu ali stopnišču,
  • kot talno oblogo terase ali balkona,
  • za dekoracijo zidcev okrog teras, balkonov, bazenov, vrtov itd.

Nezahteven za vzdrževanje

Ena od prednosti, ki jih ima dekorativni kamen, je ta, da je popolnoma nezahteven za vzdrževanje. S tega vidika gre za odličen material, s katerim boste imeli le malo dela. Poleg tega pa gre tudi za nadvse trajen material, kar pomeni, da ima zelo dolgo življenjsko dobo in je nadvse odporen. Tako bodo vaša tla ali stena še dolgo ostali lepi.