Stretch folija poskrbi za odlično zaščito proizvodov

Stretch folija se uporablja kot prvovrstni zaščitni material. Uporablja se jo za zaščito in stretch folijazavarovanje različnih vrst proizvodov. Slednje namreč zelo dobro zaščiti pred raznolikimi zunanjimi dejavniki, ki so jim sicer izpostavljeni med skladiščenjem, transportom ali čakanjem na polici na to, da jih domov odnesejo kupci. Tako se proizvodi ne morejo umazati, ravno tako pa se na njih v tem času ne bo nabiral prah.

Zaščita pred zunanjimi dejavniki

Stretch folija v prvi vrsti nudi odlično zaščito pred zunanjimi dejavniki. Zaščita proizvodov pred zunanjimi dejavniki je vsekakor zelo pomembna. Najbolje je, da je proizvod ustrezno zaščiten že takoj po njegovi izdelavi. Tako je možno ohraniti vse njegove lastnosti in poskrbeti, da proizvod ostane v najboljšem stanju. Enako pomembno pa je, da ustrezno zaščiten oziroma zavarovan ostane tudi med skladiščenjem. Razmere v skladišču niso vedno idealne za skladiščenje, pogosto je v skladiščih prisotnega tudi kar nekaj prahu, zato je zelo pomembno, da so proizvodi ustrezno zapakirani – in to čim bolj neprodušno. Tako se na njih ne nabira prah, pa tudi umazanija ne.

Prah in umazanija pa nista edina dejavnika, pred katerima proizvode ščiti stretch folija. Poleg tega gre za pakirni material, ki proizvode dobro zaščiti tudi pred vlago. Marsikateri proizvod se namreč zaradi vlage lahko poškoduje oziroma izgubi nekatere svoje lastnosti, zato je zaščita pred vlago bistvenega pomena. Najbolj uporabljeno vrsto pakiranja sicer gotovo predstavljajo kartonske škatle, ki sicer do neke mere proizvode lahko zaščitijo pred vlago, a ne povsem. Stretch folija za to poskrbi veliko bolje.

Zaradi tega se lahko uporablja tudi pri skladiščenju ali shranjevanju proizvodov na prostem. Številne skladiščne površine se namreč nahajajo na prostem ali so le delno pokrite, zato je zelo pomembno izbrati takšen način njihove zaščite, ki ščiti ne le pred vlago, ampak tudi pred drugimi vremenskimi dejavniki. Ker se stretch folija med drugim uporablja tudi v kmetijstvu – gre namreč za material, iz katerega so narejene bale, je jasno, da zelo dobro prenaša zunanje in vremenske dejavnike, zato se zelo dobro obnese tudi pri shranjevanju ali skladiščenju proizvodov na prostem.

Tudi zaščita pred poškodbami

Enako pomembna kot zaščita pred zunanjimi dejavniki pa je pomembna tudi zaščita proizvodov pred poškodbami. Narediti je treba vse, da se poskrbi za to, da so proizvodi dobro zavarovani pred vsemi možnostmi, zaradi katerih bi se lahko poškodovali. Seveda jih lahko poškodujejo tudi vremenski dejavniki, vlaga in podobno, a velikokrat do poškodbe pride tudi zaradi drugih razlogov. Zaradi tega je treba vsak izdelek ustrezno zavarovati ter tudi stabilizirati. To je še posebej pomembno za izdelke, ki so pakirani na palete in pri katerih se bi lahko zgodilo, da bi zdrsnili iz nje in se pri tem tudi poškodovali. Stretch folija to dobro prepreči, saj se vanjo ovije tako izdelke kot paleto skupaj, s čimer je poskrbljeno za resnično odlično stabilnost. Takšen stabilen paket palete in tovora na njej pa je možno tudi lažje premikati po skladišču, obenem pa omogoča tudi bolj enostaven transport, brez nevarnosti, da bi med njim prišlo do kakršnih koli poškodb tovora.