dezinfekcijska sredstva

Dezinfekcijska sredstva Neodisher (Dr. Weigert) 

Zakaj se uporablja dezinfekcijska sredstva Neodisher (Dr. Weigert)? Omenjeni izdelki so namenjeni zagotavljanju čim višje stopnje higiene v različnih industrijah in sektorjih. Najpogosteje se tako uporabljajo v medicinskem sektorju, kjer se z njim skrbi za higieno okolja ter vseh pripomočkov in opreme, s čimer se zagotavlja ustrezno varnost pri delu in večjo zaščito pacientov in osebja pred prenosom okužb, mikroorganizmov, bakterij ipd. 

Higiena v medicinskem sektorju 

dezinfekcijska sredstva NeodisherDezinfekcijska sredstva Neodisher (Dr. Weigert) so namenjena zagotavljanju najvišje stopnje higiene v medicinskem sektorju. Zasnovana so v skladu z vsemi standardi kakovosti in drugimi zakonskimi določili s tega področja, hkrati pa so razvita tako, da omogočajo čim večjo učinkovitost. Zaradi tega se nanje pri svojem delu vedno lahko zanesete, saj bodo svojo nalogo – zagotavljanje ustrezen stopnje higiene oziroma ustreznih higienskih standardov – opravila tako, kot je treba.  

Pri tem se lahko uporabljajo za zelo raznolike namene uporabe. Z njimi je tako možno čistiti skoraj vse vrste medicinskih pripomočkov, opreme in naprav, pa tudi kirurške instrumente ter pripomočke za anestezijo in laboratorijsko opremo. V ta namen so na voljo različni izdelki, in sicer tako detergenti za čiščenje kot nevtralizatorji alkalnih ostankov, apna in drugih v kislini topnih snovi. 

Primerni za uporabo tudi v farmaciji in drugih sektorjih 

Čeprav so dezinfekcijska sredstva Neodisher (Dr. Weigert) prvotno namenjena uporabi v medicinskem sektorju, kjer veljajo najvišji standardi higiene, pa so primerna za uporabo tudi na drugih področjih in v drugih sektorjih. Še posebej to velja za farmacevtsko industrijo, kjer ravno tako vladajo zelo visoki standardi higiene. Pri izdelavi zdravil in drugih farmacevtskih izdelkov namreč ne sme priti do nobene kontaminacije, saj ta lahko zmanjša učinkovitost izdelka oziroma zaradi nje izdelek sploh ne bo smel iti v uporabo in ga bo treba zavreči.  

Dezinfekcijska-sredstva-Dr.-WeigertV farmacevtski industriji je zato treba skrbeti za neoporečno higieno, za katero lahko poskrbijo ravno dezinfekcijska sredstva Neodisher (Dr. Weigert). Med njimi je v namen uporabe v farmacevtski industriji še posebej primeren alkalni detergent Neodisher LaboClean, ki je namenjene čim bolj učinkovitemu čiščenju in razkuževanju opreme v laboratorijih. Ker ne vsebuje nobenih površinsko aktivnih snovi ali aktivnega klora, pri svojem delovanju ne poškoduje materialov, iz katerih je narejena laboratorijska oprema. Ravno tako pa je primeren tudi za učinkovito čiščenje živalskih kletk iz različnih vrst materialov in za številne druge namene. Zaradi tega se ga lahko uporablja ne le v farmacevtskem sektorju, temveč tudi drugje, in sicer: 

  • v živilski industriji in živilskih proizvodnih obratih, 
  • v kemični industriji in kemičnih laboratorijih, 
  • v bioloških laboratorijih, 
  • v mikrobioloških laboratorijih, 
  • v kozmetični industriji itd.