Siemens Slovenija in izobraževanja

Siemens Slovenija nudi številna izobraževanja s področja opreme in PLC krmilnikov za industrijsko avtomatizacijo oziroma za avtomatizacijo različnih drugih procesov. Pri nas so v sodelovanjem s podjetjem VRD Dankon že pred leti odprli sodobni učni vadbeni center, ki je zelo dobro in spodbudno okolje za izvajanje različnih tečajev in izobraževanj. V njem delujejo različni strokovnjaki, ki na izobraževanjih in tečajih predajajo svoje obsežno znanje in izkušnje vsakomur, ki ga to področje zanima.

Različni moduli in tečaji

Siemens Slovenija izvaja različne tečaje, ki so osnovani predvsem na praktični uporabi krmilnikov in druge opreme za avtomatizacijo procesov v industriji in drugje. Tečaji so namenjeni temu, da se tečajnike usposobi za čim bolj samostojno uporabo Siemensove opreme ter so sestavljeni iz več modulov, ki so prilagojeni glede na predznanje, področje zanimanja in cilje tečajnikov.

Izobraževanja potekajo na Siemensovi opremi Simatic (S7-1200 in S7-1500) v manjših skupinah, sestavljajo pa jih predvsem različne vaje, s katerimi se tečajniki naučijo, kako lahko krmiljenje uporabijo v konkretnih delovnih nalogah, ki jih bodo srečali tudi pri svojem delu. Vodijo jih za to usposobljeni mentorji, ki so vedno na voljo za vsa vprašanja.

Za začetnike, za zaposlene, za nadgradnjo znanja

Izobraževanja, ki jih nudi Siemens Slovenija, so namenjena različnim zaposlitvenim profilom. Največkrat se zanje odločajo sistemski inženirji in projektanti, pa tudi vsi, ki jih zanima PLC programiranje oziroma krmiljenje, velikokrat pa nanje podjetja pošljejo tudi svoje zaposlene takrat, ko se ukvarjajo z uvedbo avtomatizacije v proizvodni proces. Pogosto se zanje odločajo tudi študenti, ki bi na tak način radi izboljšali svoje zaposlitvene možnosti in se naučili česa novega ter uporabnega.

Ker so tečaji v vadbenem centru tako začetni kot nadaljevalni, so primerni prav za vse, ne glede na izkušnje s krmiljenjem oziroma ne glede na znanje in izkušnje s PLC programiranjem. Na tak način lahko ustrezno znanje za začetek dela na tem področju dobijo tudi začetniki, medtem ko vsi, ki krmiljenje že obvladajo, lahko še dodatno nadgradijo svoje znanje in ga izboljšajo.