povezovalni trak PP

Povezovalni trak Intercommerce

Ne samo, kje ga kupiti, ampak tudi kakšen povezovalni trak se najbolje obnese za zavarovanje tovora na paletah? To je odvisno predvsem od tega, za kakšen tovor gre oziroma od njegove teže. Če je teža tovora zelo velika, boste potrebovali veliko močnejše trakove za povezovanje, saj bo tovor le tako res dobro zavarovan in bo ostal na paleti ves čas transporta.

Za tovor z večjo težo

Na tržišču lahko kupimo različne vrste trakov. Za najmočnejše velja kovinski povezovalni trak, ki je narejen iz jekla in zaradi tega primeren za tovor z največjo težo. Uporablja se res za najtežje vrste tovora. Nekoliko cenejši od njih, a še vedno zelo močni in trpežni, so tisti, ki so narejeni iz tekstilnega kompozita.

Gre za izjemno močan material, ki poskrbi za veliko trdnost tovora. Njihova natezna trdnost je namreč zelo velika. Poleg tega pa imajo v primerjavi s kovinskimi trakovi še to prednost, da so lahki in bolj prilagodljivi oziroma omogočajo veliko lažjo manipulacijo. Podobno velja tudi za tiste, ki so narejeni iz PET plastike, saj ta velja za zelo odporno in močno.

V primeru, da boste na paletah prevažali tovor z večjo težo, je zato pametno premisliti, ali morate nujno uporabiti kovinske trakove ali pa jih lahko zamenjate s tekstilnimi ali plastičnimi (PET), saj tako lahko prihranite kar nekaj denarja, hkrati pa poskrbite za stabilen in dobro zavarovan tovor na paletah.

Za preostali tovor

V primeru, da boste na paletah prevažali tovor, ki nima zelo velike teže, pa imate na voljo tudi druge možnosti. V ta namen se dobro obnese povezovalni trak iz PP plastike. Velja za široko uporabnega ter cenovno ugodnega, hkrati pa je tudi odporen. Z njim bo povezovanje ne le stroškovno učinkovito, ampak tudi enostavno.

Kje se lahko kupi povezovalni trak?

Kakovostni povezovalni trakovi različnih vrst so vam na voljo v ponudbi podjetja intercommerce.si. Na njihovi spletni strani so na voljo trakovi iz različnih materialov – kovinski, PET, PP in tekstilni kompozitni. Poleg tega pa prodajajo tudi ves preostali pakirni in zaščitni material, ki vam bo omogočil zavarovanje tovora med transportom ali skladiščenjem.