različni lepilni trakovi

Lepilni trak za pakiranje škatel in kartonov

Kakšen lepilni trak je najbolje uporabiti za pakiranje škatel in kartonov? Slednje je namreč treba nekako zapreti oziroma še dodatno zalepiti, da je tisto, kar je pakirano v njih, dobro zaščiteno med skladiščenjem, transportom, pošiljanjem po pošti itd. Pomembno je, da je kartonska embalaža učinkovito zaprta, zato je zelo pomembno, kakšen trak izberemo v ta namen.

Ustrezna širina in ustrezno lepilo

Lepilni trak za pakiranje mora biti nekoliko širši. Tako bo lepljenje škatel in kartonov veliko lažje, pa tudi veliko bolj učinkovito. Pred izbiro ustreznega traku zato preverite, v kakšnih širinah je na voljo, ter izberite primerno širino glede na vaše potrebe. Poleg tega pa na učinkovitost lepljenja zelo vpliva tudi kakovost lepila. To naj bo čim bolj močno, saj je od tega odvisno, kako dobro bo škatla zaprta. Pri tem se najbolje obnese tako imenovano solvent lepilo, ki velja za zelo učinkovito in močno.

Papirnat lepilni trak za pakiranje

Za lepljenje škatel in kartonov se lahko uporablja tudi papirnat lepilni trak za pakiranje. V zadnjih letih je njegova uporaba vedno pogostejša, saj ima v primerjavi z drugimi izdelki, ki se uporabljajo v ta namen, to prednost, da je narejen iz papirja. To pomeni, da je veliko bolj ekološki, možno pa ga je tudi enostavno reciklirati.

To ni pomembno le z vidika skrbi za okolje oziroma ekologije, ampak tudi z vidika porabe čase – takšen trak lahko namreč odvržete kar skupaj z embalažo in ga pred tem ni treba odstranjevati, kot to velja za druge trakove, ki so narejeni iz PVC in PP materialov.

Ker je narejen iz papirja, ga je namreč mogoče reciklirati skupaj s papirnato oziroma kartonsko embalažo. Zaradi tega predstavlja najboljšo izbiro za lepljenje takšne embalaže oziroma škatel. Pri lepljenju pa je tudi zelo učinkovit, kar ej še en razlog več, da se ga splača uporabiti. Kot vsi drugi trakovi je na voljo v različnih dimenzijah in širinah, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe.