Kateri električni radiator kupiti?

Ko se nekdo odloča, kateri električni radiator kupiti, kmalu ugotovi, da ima na izbiro res veliko različnih možnosti. Na trgu so namreč na voljo številni proizvajalci in vsak od njih ponuja raznolike modele, zato lahko izbira postane cel projekt. A v resnici je pri izbiri v osnovi treba gledati le na nekaj kriterijev.

https://silenos-ogrevanje.si/

To so:

  • moč,
  • poraba električne energije,
  • dimenzije in oblika,
  • zanesljivost,
  • garancija

Moč in poraba električne energije

Ker električni radiator kupujete zato, da boste z njimi uspešno ogreli določen prostor, je zelo pomembno, kakšno moč ima. Pri izbiri je zato treba najprej preveriti, kakšno moč potrebujete glede na kvadraturo prostora. Pri tem lahko uporabite le en večji in močnejši grelnik, lahko pa se odločite za dva manjša, kar je še posebej priporočljivo v večjih prostorih, saj se bo tako toplota bolje razporedila.

Poleg moči pa nikar ne pozabite gledati tudi podatka o porabi električne energije. Ta naj bo čim manjša, saj tako ogrevanje za vas ne bo postalo predrago. Na tem področju obstajajo med posameznimi modeli zelo velike razlike. To je zato zelo pomemben kriterij pri izbiri, saj vas bo izbira napačnega modela z veliko porabo močno udarila po žepu, ko bo treba plačati položnico za elektriko. Pri varčnih modelih pa teh težav seveda ne bo.

Dimenzije in oblika

Pred nakupom je vsekakor treba preveriti tudi dimenzije izbranega modela. Te morajo biti takšne, da ustrezajo prostoru, kamor boste izbrani grelnik namestili. Navadno proizvajalci izdelujejo modele, ki zasedejo čim manj prostora, zato pri tem ne bi smeli imeti težav. Če vam je pomemben tudi videz notranje opreme, pa izberite proizvajalca, ki se trudi ponuditi tudi odličen dizajn.

Zanesljivost in garancija

Prav tako zelo pomemben kriterij pri nakupu pa je tudi zanesljivost. Vsekakor se vam namesto kakšnega neznanega imena splača izbrati zanesljivega proizvajalca, ki je že dobro uveljavljen na trgu. Pred izbiro ustreznega modela pa vsekakor preverite tudi, ali vam proizvajalec nudi tudi garancijo in kako dolga je ta.