električne grijalice Vigo

Električni grelci – ali se z njimi lahko učinkovito ogreva?

električne grijalice
https://silenos-grijanje.com/proizvodi/vigo-epk-pro/

Ko želite poskrbeti za ogrevanje določenega prostora, imate na voljo več možnih rešitev. Eno od njih predstavljajo tudi električni grelci. Gre za dokaj enostavne naprave, ki električno energijo pretvarjajo v toploto. Pri tem so zelo učinkoviti, saj na tak način lahko pretovorijo več kot 98 % energije. To pomeni, da morate pri nakupu gledati na moč določenega modela – tolikšna kot bo njegova moč, tako učinkovito bo namreč ogreval prostor.

Kje se lahko uporabljajo električni grelci?

Električni grelci se lahko uporabljajo vsepovsod. Predstavljajo namreč zelo univerzalno rešitev za ogrevanje, ki jo je možno uporabiti kjerkoli, saj so zasnovani tako, da za svoje delovanje potrebujejo zgolj priklop na elektriko. Torej jih morate le priklopiti v vtičnico in že začnejo delovati. Zaradi tega lahko naštejemo kar nekaj različnih namenov uporabe, med katerimi so ogrevanje:

  • vseh vrst stanovanj in hiš,
  • različnih prostorov,
  • kopalnice,
  • poslovnih prostorov,
  • pisarn,
  • počitniških hiš in vikendov,
  • montažnih objektov itd.

Kakšen radiator na elektriko izbrati?

Ker so električni grelci med seboj lahko zelo različni, je pomembno, za kakšen model se odločite. Pri nakupu tako velja biti pozoren na to, kje ima takšen radiator izhod za toploto. Ta naj ne bo na zgornji stranici enote, saj se v tem primeru tam nabira več prahu, ki nato izgoreva, povzroča neprijetne vonjave in slabša kakovost zraka v prostoru. Zato je bolje, če se odprtina za izhod toplega zraka nahaja na zgornji strani sprednje stranice. Tako bo namreč toplota prehajala bolj v sredino prostora, hkrati pa boste na tak način preprečili izgorevanje prahu.

Na to pa vpliva tudi sama površina radiatorja, ki mora biti zasnovana tako, da se ne segreje preveč. Tako bo zrak v prostoru kljub kurjenju veliko boljši. V tehničnih specifikacijah izbranega modela zato preverite, koliko je najvišja temperatura grelnega elementa, ki se nahaja znotraj radiatorja. Ta namreč ne sme preseči 225° C – temperature izgorevanja prahu. To je še posebej pomembno za alergike na prah ter astmatike, pa tudi za vse ostale, ki želijo bivati v zdravem okolju.