vrste parketa

Katere vrste parketa poznamo?

kvalitetni parketi
Vrste parketa – Onis.si

Različne vrste parketa vam omogočajo, da lahko izbiro prilagodite svojim potrebam. Pri tem imate dandanes na voljo več možnosti kot kdaj koli prej, kar vam omogoča, da še lažje najdete ustrezno talno oblogo zase. Prav zaradi tega se je pred izbiro pametno informirati o različnih možnostih oziroma vrstah, ki so vam na voljo, oziroma o tem, kakšne so glavne razlike med njimi. Tako se boste lažje odločili, kaj izbrati.

Številne možnosti

Najbolj znan je zagotovo hrastov parket, ki ga poznamo že stoletja. Masivni hrast je že nekdaj veljal za žlahtno talno oblogo in tako je tudi še danes, ko ga povezujemo s klasično eleganco, predvsem pa s trajnostjo. A hrast je le ena od možnosti, kar se tiče vrst lesa, ki so vam na voljo. Pri tem lahko izbirate tako med domačimi vrstami kot tudi med tujimi vrstami, tudi takšnimi bolj eksotičnimi, ki so še posebej zanimive, saj poskrbijo za drugačen, unikaten videz tal. A to, iz kakšne vrste lesa bo narejena talna obloga, je le ena od njenih lastnosti, v resnici pa so pomemben tudi vse ostale: koliko slojev ima, kakšna je debelina, kakšna toplotna prevodnost, kakšen način polaganja zahteva itd.

Na koga se obrniti za pomoč pri izbiri?

Izbira talne obloge ni vedno lahka naloga. To, da je na voljo toliko različnih možnosti je sicer po eni strani super, saj imate tako veliko izbiro, po drugi strani pa je zaradi tega odločitev še težja.

Če bi pri izbiri potrebovali pomoč, se je najbolje obrniti na onis.si – strokovnjake za talne obloge, ki se odlično spoznajo na različne vrste parketa, kot so:

  • dvoslojni gotovi,
  • večslojni gotovi,
  • ribja kost,
  • klasični masivni,
  • industrijski,
  • mozaični masivni.

Svetujejo vam tudi glede kombiniranja talne obloge s talnim gretjem oziroma kako poskrbeti, da bo talno gretje čim bolj učinkovito, pa tudi glede polaganja talne obloge in vsega ostalega, kar vas zanima. Vse vrste parketa si lahko tudi ogledate v živo v njihovem prodajnem salonu, kar vam bo gotovo pomagalo pri odločitvi, katero med njimi izbrati.