Lesene terase Onis

Lesene terase kot kotiček udobja

terase
Terase – Onis.si

Zakaj ne bi svoje terase uredili tako, da se boste na njej kar se da dobro počutili? Če ob tem vprašanju že razmišljate o udobnih stolih in ležalnikih, velikih loncih za cvetje in druge rastline ter ostalih dodatkih, potem je to zagotovo nekaj, kar si že dolgo želite. Vsekakor pa je pred razmišljanjem o vsem naštetem treba razmišljati o sami ureditvi talne obloge vaše terase. Za to, da bo ta res postala kotiček udobja in sprostitve, je namreč talna obloga bistvenega pomena.

Lesene talne obloge

Ali radi hodite bosi? Se vam zdijo ploščice prehladne in preveč trde, enak občutek pa imate tudi za kamen in beton? Vaše terase vam ni treba oblagati s ploščicami, betonom ali kamnom, če vam to ni všeč. Za to se marsikdo odloči predvsem zato, ker gre za odporne materiale, ki dobro prenašajo vremenske dejavnike, zato je prepričan, da so ti najboljša izbira za zunanjo uporabo. A to že dolgo ne drži več, saj se tudi les kot veliko bolj prijeten material za hojo in na dotik, da obdelati in zaščititi tako, da se v ta namen zelo dobro obnese. Tako se lahko odločite tudi za leseno talno oblogo, pri čemer imate na razpolago številne možnosti, ki se razlikujejo tako po videzu kot po vseh ostalih lastnostih.

Kakšen les izbrati?

les za teraseLes za terase mora biti skrbno izbran, zato nikakor ni vseeno, katero vrsto lesa izberete. Talna obloga iz lesa, ki se bo uporabljala zunaj oziroma bo predstavljala oblogo balkona ali terase, mora biti primerna za takšno uporabo. Zato je treba natančno preveriti njene specifikacije ter se nato odločiti za najboljšo možnosti. Za eno od zelo priljubljenih možnosti v ta namen na primer velja azijski teak oziroma tikovina, ki je primerna za uporabo za vse vrste lesenih zunanjih podov. Kakšne deske izbrati kako naj bodo obrušene in predpripravljene in kako jih polagati, da boste dosegli čim boljšo stabilnost in hkrati vzdržljivost in odpornost, pa vam bodo znali povedati v podjetju Onis, kjer se na vse lesene talne obloge res zelo dobro spoznajo.