Električni radiator z WiFi - GLAMOX H60

Super električni radiator

električni radiator
https://silenos-ogrevanje.si/

Kako deluje električni radiator in ali ta predstavlja dovolj dobro rešitev za ogrevanje, da ga lahko uporabimo samostojno in kot edini način ogrevanja v določenem prostoru? Kakšne so razlike med različnimi modeli in zakaj so nekateri s takšnim načinom ogrevanja zadovoljni, drugi pa ne? So dražji modeli takšnih grelnikov na elektriko nujno boljši ali cena na kakovost ne vpliva? Vse to so vprašanja, ki mučijo marsikoga, ki se odloča za nov način ogrevanja oziroma razmišlja o nakupu električnega grelnika.

Plusi in minusi ogrevanja z električnimi grelniki

Električni radiator je naprava, ki ogreva prostor s pomočjo električne energije. Njegovo delovanje bi lahko najbolj enostavno opisali tako, da pretvarja elektriko v toploto, zato je to, kako učinkovit bo, odvisno od njegove moči. Prav zaradi tega je pri izbiri zelo pomembno gledati na karakteristike posameznega modela – od tega, kakšen model boste izbrali, je namreč odvisno tudi to, ali boste s takšnim ogrevanjem zadovoljni ali ne. Dejstvo je namreč, da slabši modeli delujejo slabše oziroma so pri ogrevanju manj učinkoviti, zato imajo kar nekaj minusov.

Po drugi strani pa kakovostni modeli minusov praktično nimajo, saj so:

  • zelo zanesljivi pri ogrevanju,
  • energetsko učinkoviti,
  • enostavni za uporabo,
  • sposobni hitrega uravnavanja temperature,
  • zaščiteni proti pregrevanju in s tem tudi bolj varni za uporabo,
  • zasnovani tako, da kar se da hitro ogrejejo prostor.

Kakšen model izbrati?

Električni radiatorji GlamoxNa tržišču so na razpolago najrazličnejši modeli, a če želite kupiti super učinkovit in kakovosten električni radiator, je treba izbrati proizvajalca, ki izdeluje takšne modele. Na slovenskem tržišču vam je v tem segmentu na voljo Glamox, norveški proizvajalec, ki slovi po izredno dobro zasnovanih modelih z visoko energetsko učinkovitostjo. To pomeni, da njihovi modeli niso le učinkoviti, ampak tudi varčni pri porabi, kar je pri ogrevanju zelo pomembno, saj boste tako zanj plačali manj.

Stroški, ki jih boste imeli z ogrevanjem, so sicer odvisni od različnih dejavnikov, predvsem pa od tega, kakšno moč grelnika izberete. Večja ko je moč, več električne energije bo grelnik porabil, seveda pa bo zaradi tega ogrevanje tudi bolj učinkovito.