Hauraton - Lovilec olj in maščob

Separatorji AQUAFIX (lovilci lahkih tekočin in lovilci maščob)

Separatorji Aquafix so primerni za različne vrste objektov. Njihov namen uporabe je, da poskrbijo za učinkovito obdelavo odpadne vode, s čimer preprečijo onesnaženje vodnih virov – odpadna voda namreč preko kanalizacije odteče v okolje ali vodni krog, zato je pomembno, da ni onesnažena. Prav zato jo je treba pred iztokom prečistiti oziroma poskrbeti za njeno obdelavo z lovilci, ki ločijo onesnaževalce od odpadne vode. Zasnovani so v skladu z vsemi potrebnimi standardi in predpisi ter dobro prečistijo še tako onesnaženo odpadno vodo. Pri tem imate na izbiro več modelov, med katerimi lahko izbirate.

Za močno onesnaženo odpadno vodo

Separator AQUAFIX PPObjekti, kot so industrijski obrati, avtomehanične delavnice, bencinske črpalke in podobno, morajo imeti nameščeno napravo za obdelavo odpadne vode. Odpadna voda je namreč pri takšnih objektih močno onesnažena, zato jo je treba pred izpustom ustrezno obdelati, za kar poskrbijo separatorji Aquafix:

  • ustrezajo vsem slovenskim in evropskih standardom in predpisom,
  • so kompaktno oblikovani, zaradi česar ne zasedejo veliko prostora,
  • so na voljo v različnih razredih,
  • vanje se steka prav vsa odpadna voda,
  • zasnovani so po enostavnem, a učinkovitem principu,
  • odpadno vodo učinkovito obdelajo in prečistijo,
  • onesnaževalci iz odpadne vode ostanejo v zbiralniku, ki ga je treba vsake toliko časa sprazniti,
  • notranjost je odlično zaščitena,
  • so enostavni za praznjenje in čiščenje.

Kakšno napravo izbrati?

separator - aquafixSeparatorji Aquafix so na voljo v številnih različicah. Pri tem lahko izbirate med različnimi kapacitetami, ki jih lahko prilagodite glede na svoje zahteve oziroma potrebe. Lahko so narejeni iz jekla, betona ali visoko odporne plastične mase, ki ima to prednost, da je veliko lažja od ostalih materialov, kar olajša vgradnjo.

Zasnovani so tako, da se v njih lahke tekočine, kot so na primer olja, ločijo od vode, ki tako lahko odteče naprej v kanalizacijo oziroma vodni krog. Pri tem je zelo pomembno, kako velike molekule je možno zadržati s takšnim lovilcem oziroma kako učinkovito je njegovo odstranjevanje onesnaževalcev iz vode.

Poleg gravitacijskih lovilcev pa so na voljo tudi koalescentni lovilci s posebnim filtrom, ki poskrbi za to, da se manjše kapljice olja združijo v večje, zaradi česar jih je nato lažje ločiti od preostale vode. Pri izbiri je sicer treba natančno prebrati tudi zakonodajo in to, kaj ta določa, saj je od tega odvisno, kakšen lovilec potrebujete, da bo ta ustrezal vsem predpisom za določeno vrsto objekta oziroma obrata.