kopalniški radiatorji - Glamox

Poceni, učinkovit in kvaliteten električni kopalniški radiator

Bi radi kupili poceni, učinkovit in čim bolj kvaliteten električni kopalniški radiator? Čeprav se vam kopalniški radiatormorda zdi, da so kakovostni modeli zagotovo dražji in da je z višjo ceno povezana tudi višja učinkovitost, pa to ne drži povsem. Razlika v ceni med modeli z nekoliko nižjo in nekoliko višjo močjo je namreč zanemarljiva in nikakor ni visoka, predvsem pa je treba najprej izračunati, kako močan grelnik sploh potrebujete – nima namreč smisla, da kupujete izredno močan model, če boste z njim ogrevali le nekaj kvadratov prostora.

Kako velika je vaša kopalnica?

Električni kopalniški radiator mora biti prilagojen velikosti kopalnice. V številnih primerih so te precej majhne, zato za njihovo ogrevanje ni potrebna ravno zelo velika moč. Večjo ogrevalno moč boste torej potrebovali le v primeru, da je vaša kopalnica večje kvadrature oziroma v primeru, ko na nizko temperaturo v njej vplivajo drugi dejavniki, kot so na primer:

  • slaba izolacija prostora,
  • neizdelana fasada,
  • okna, ki ne tesnijo dovolj dobro,
  • zelo visok strop (ogreva se namreč kubatura zraka v prostoru),
  • slabo ogreti sosednji prostori ali celo neuporaba ogrevanja v preostalih prostorih,
  • drugi dejavniki, zaradi katerih je potrebna višja ogrevalna moč.

Kakšno temperaturo v prostoru želite doseči?

Že nekaj stopinj razlike v temperaturi navadno poskrbi za veliko bolj prijetno uporabo prostora, vsekakor pa se to, kaj je prijetna temperatura za uporabo kopalnice, od človeka do človeka razlikuje. Če si želite zelo toplega prostora, potem izberite nekoliko večjo moč, saj bo tako tudi učinkovitost ogrevanja višja.

Koliko bodo znašali stroški ogrevanja?

Stroški ogrevanja so odvisni od moči naprave in od tega, koliko ur mesečno bo grelnik prižgan ter na kakšni stopnji ogrevanja ga boste uporabljali. Večina modelov omogoča uporabo na vsaj treh stopnjah. Več časa ko boste grelnik uporabljali na najvišji stopnji njegove zmogljivosti, večji bodo stroški ogrevanja, tako da lahko pri njem največ privarčujete s pametno uporabo – torej, da grelnik deluje le takrat, ko je to res potrebno.

V ta namen imajo nekateri modeli omogočeno tudi vnaprejšnje programiranje časa delovanja. Tako lahko na primer že vnaprej nastavite vaš električni kopalniški radiator tako, da se bo ponoči samodejno ugasnil, zjutraj pa spet prižgal, kar pomeni, da tako ponoči energije ne bo trošil po nepotrebnem. Seveda pa za njegovo nočno ugašanje oziroma ugašanje takrat, ko dodatne toplote ne potrebujete, lahko poskrbite tudi ročno ter tako zmanjšate tudi same stroške ogrevanja.

Koliko stane električni kopalniški radiator?

Koliko boste plačali za električni kopalniški radiator, je odvisno od njegove znamke, velikosti, moči … Če vas mika nakup skrajno ugodnega grelnika, vedno preverite, koliko bi vas grelnik z enako močjo stal pri kakšni bolj uveljavljeni znamki. Presenečeni lahko ugotovite, da cena sploh ni toliko višja, čeprav boste zanjo dobili veliko bolj kakovostno napravo, ki bo pri ogrevanju tudi bolj učinkovita. Pomembno pa je, da izbranega modela nikoli ne izberete zgolj glede na ceno, ampak ste pri odločitvi o tem, katero napravo izbrati, vedno pozorni na njegove tehnične lastnosti, predvsem pa na to, za kako zmogljiv in učinkovit model gre, pa tudi na to, koliko garancije dobite ob nakupu.