prednosti kolagena

Kolagen vas naredi mladostne

Si želite ohraniti svojo mladostnost? Bi radi imeli bolj sijočo kožo? Vam gredo na živce gubice, ki so se začele pojavljati na vašem obrazu? Ali pa so vaši lasje lomljivi, krhki in brez pravega leska, poleg tega pa zelo izpadajo? S podobnimi težavami se srečuje veliko ljudi oziroma praktično vsi. Za povrnitev mladostnega in lepega videza pa ni prav nobenega čudežnega recepta, zagotovo pa lahko beljakovina z imenom kolagen veliko naredi za izboljšanje našega videza, pa tudi počutja.

Kaj je kolagen in kako deluje?

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja del našega telesa in ima v njem zelo pomembno vlogo. Skrbi namreč za strukturo naše kože, las in drugih delov telesa, pomembno pa vpliva tudi na prožnost sklepov. Prav zaradi tega jo nekateri imenujejo tudi beljakovina mladosti, saj je zaslužna za mladosten videz in vitalnost našega telesa. Na to, da naše telo po določenem letu starosti ne izgleda več tako mladostno, kot je izgledalo nekoč, namreč v veliki meri vpliva prav omenjena beljakovina.

V mladih letih ga je naše telo sposobno aktivno tvoriti samo, kasneje v življenju pa ne več. Zaradi tega se njegova količina v našem telesu začne manjšati in mladostni videz izgine. Na našem obrazu se začnejo pojavljati gubice, koža ni več tako sijoča in je manj napeta, lasje postajajo lomljivi, enako pa velja tudi za nohte.

Poleg tega lasje tudi bolj izpadajo in izgubljajo sijaj, lahko pa se pojavijo tudi težave s sklepi. Čeprav tega ne opazimo vedno že okrog 30. leta, pa se prav takrat v našem telesu že začno izvajati zgoraj naštete spremembe. Opazimo jih večinoma šele nekaj let kasneje, ko postanejo bolj očitne in jih ne moremo več spregledati. Vendar pa lahko nastanek takšnih sprememb in izgubo mladostnosti tudi upočasnimo – če izberemo ustrezen kolagenski prehranski dodatek.

Zakaj jemati prehranski dodatek?

Za to obstaja kar nekaj razlogov, med katerimi so:

  • lepša in bolj napeta koža,
  • manj vidne gube,
  • bolj sijoči lasje,
  • manj lomljivi nohti,
  • močnejši sklepi,
  • večja vitalnost,
  • bolj mladosten videz.