Menopavza pri ženskah

Menopavza navadno nastopi po 45. letu starosti 

menopavza
Menopavza – Holistic.si

Vitex, B kompleks, omega 3 in hidrokolagen lahko poskrbijo za to, da bo menopavza za vas lažja in da se boste bolje spopadale z njenimi tegobami. Ne glede na to, ali je to obdobje že nastopilo v vašem življenju ali pa ga pričakujete šele čez nekaj let, vam naštete snovi lahko pomagajo, da ga boste lažje prebrodili in da boste imeli čim manj težav. Z njimi boste bolje prenašale vročinske oblive ali pa jih boste imele celo manj, hormoni pa vam ne bodo povzročali toliko nevšečnosti in zaradi njih vaše razpoloženje ne bo toliko nihalo in se boste bolje počutili. Če ste stari 45 let, se bližate tem letom ali pa ste to prelomnico že prestopili, vam bodo spodnji nasveti gotovo koristili in vam pomagali. 

Navadna konopljika ali vitex – da bo menopavza lažja 

Za lajšanje težav, ki jih povzroča menopavza, se že od nekdaj uporablja rastlina z imenom navadna konopljika oziroma vitex, kot ji nekateri tudi pravijo. Ta zanimiva rastlina namreč lahko na naraven način močno pripomore k izboljšanju hormonskega ravnovesja v telesu, ki se v tem življenjskem obdobju poruši. Pomaga lahko pri vseh vrstah hormonskih težav ter pripomore k boljšemu počutju. Skrbi namreč za uravnavanje estrogena in progesterona v teles. 

izguba menstruacijeOmega 3 vam lahko zelo pomaga 

Splača se jemati tudi omega 3 v obliki kapsul. Omega 3 maščobne kisline so namreč zelo koristne in imajo številne pozitivne učinke. Gre za naravno prehransko dopolnilo, ki lahko zelo pripomore k spodbujanju tvorjenja pomembnih hormonov v telesu ter nasploh dobro vpliva nanj. S pomočjo teh kapsul lahko tako na naraven način poskrbite za dobro počutje, ravno tako pa na svoj jedilnik velja vnesti čim več hrane, ki vsebuje omega 3 maščobne kisline, zato se splača podučiti, katere vrste hrane so to. 

B kompleks je ključen za normalno hormonsko ravnovesje 

Na normalno psihološko delovanje in normalno delovanje živčevja močno vpliva B kompleks. Gre za kombinacijo različnih vitaminov iz skupine B, ki so nujno potrebni za normalno hormonsko ravnovesje ter za dobro počutje. Menopavza namreč vpliva na vse ravni življenja in zaradi hormonskih sprememb povzroči tudi nihanje razpoloženja. Temu se lahko izognemo tako, da jemljemo B kompleks. 

Hidrokolagen za manjše izpadanje las 

Menopavza povzroči tudi večje izpadanje las. Do njega pride zaradi hormonskega neravnovesja v telesu. Večini žensk se v tem obdobju lase zredčijo in postanejo tanjši, poleg tega pa tudi bolj izpadajo ter počasneje rastejo. Lasje enostavno niso več tako bujni in gosti kot prej ter nimajo več tistega mladostnega leska. A proti temu se na srečo da učinkovito pomagati. V največjo pomoč je izogibanje stresu ter vsem agresivnim pripravkom za lase ter hkratno jemanje prehranskega dodatka hidrokolagen: 

  • menopavza - pomanjkanje estrogenaki zmanjša izpadanje las, 
  • ki poskrbi za bolj goste lase, 
  • ki izboljša kakovost las in jih naredi bolj bujne, 
  • ki pospeši rast las. 

Poleg vsega naštetega pa hidrokolagen ugodno vpliva tudi na kožo. Z njegovo pomočjo bo namreč vaša koža postala bolj mladostna in prav tako kot lasje dobila nazaj svoj sijaj. Hkrati pa bo postala z rednim jemanjem tudi veliko bolj elastična, zaradi česar bodo gube in druge starostne spremembe na njej manj vidne, kar bo gotovo pripomoglo tudi k boljšemu počutju.