klobučni papir za zavijanje

Klobučni papir in njegova uporaba

Klobučni papir je eden od tistih embalažnih materialov, katerega uporaba je tako raznolika, da vseh možnosti in namenov, pri katerih se uporablja, sploh ni mogoče našteti. Uporablja se ga namreč lahko ne le za zavijanje ali ovijanje izdelkov in njihovo pakiranje, ampak lahko z njim izdelke tudi zgolj prekrijemo ali z njim kar podložimo, poleg tega pa lahko papir tudi zmečkamo in ga uporabimo kot polnilni material v drugih vrstah embalaže.

Klobučni papir mora biti vedno pri roki skorajda v vseh trgovinah ali drugih dejavnostih, kjer se ukvarjajo s prodajo izdelkov, saj lahko vanj izdelek enostavno zavijemo ali ga na kakšen drug način uporabimo za zaščito in zavarovanje izdelkov – tudi živil. Zaradi tega je nepogrešljiv v:

  • pekarnah,
  • cvetličarnah,
  • lekarnah,
  • drogerijah,
  • različnih prodajalnah itd.

klobučni papirČe se ukvarjate s kakšno od naštetih dejavnosti, ga prav gotovo poznate. Zagotovo pa pride prav v številnih panogah oziroma povsod, kjer bi radi izdelek, preden ga izročite stranki, še nekoliko zavili, pa naj si gre za kremo, šopek rok, žemljo, skodelico, vazo ali kakšen drug okrasni ali uporabni predmet. Vanj je recimo možno zaviti tudi večje število majhnih izdelkov in jih tako zapakirati skupaj, recimo vijake ali kaj podobnega. To je vsekakor veliko bolj ekološko, kot če bi uporabili plastično vrečko, poleg tega pa tudi ne gre za drag material, zato ni treba preveč paziti, koliko ga porabite, saj je njegova cena nizka.

Za kakšen embalažni papir gre?

Gre za zelo tanek papir za ovijanje in zaščito izdelkov, ki je na razpolago v beli in rjavi barvi ter v različnih dimenzijah. Običajno je dobavljiv v roli, pri čemer lahko sami prilagodimo porabo tako, kot nam ustreza. Primeren je za uporabo pri različnih izdelkih, vendar pa je treba paziti, da ti niso mastni. Omenjeni material namreč prepušča maščobo, zato ni primeren za nekoliko bolj mastne živilske izdelke, vendar pa se odlično obnese kot podloga ali za prekrivanje pekovskih izdelkov, kruha, žemljic in podobnega. V primeru, da gre za mastne izdelke, pa je treba izbrati drugačen material.