samolepilni pvc trak

Kakovosten lepilni trak za pakiranje

lepilni trakLepilni trak za pakiranje omogoča lepljenje paketov, kartonov, škatel in drugih pakirnih rešitev. Še posebej se dobro obnese za uporabo skupaj s pakirnimi rešitvami iz papirja in kartona, če gre za kakšen drug material, pa je treba pred izbiro preveriti, ali je primeren za uporabo tudi v ta namen. Preveriti je treba tudi dimenzije traku, kako odporen je, kakšno lepilo je nanešeno nanj in podobno. Le tako lahko izberemo pravega za svoje potrebe. Pri izbiri pa je treba nedvomno gledati tudi na kakovost naše izbire, saj je od tega odvisno, kako dobro in obstojno bo zalepljena embalaža.

Poskrbite za dobro zalepljeno embalažo

Izdelke pakiramo v izbrano embalažo z namenom, da jih zaščitimo pred zunanjimi vplivi in drugimi dejavniki, prahom, vlago in še čem. Zaradi tega je zelo pomembno, kakšno embalažo izberemo, pa tudi to, za kakšen lepilni trak za pakiranje se odločimo. Še tako kakovostna in dobra embalaža nam namreč prav nič ne pomaga, če ni dobro zaprta in zalepljena, zato moramo nujno poskrbeti tudi za to.

Kakšen lepilni trak za pakiranje izbrati?

Pri izbiri je treba upoštevati:

  • vrsto embalaže in material, iz katerega je narejena,
  • kako bo potekalo pakiranje,
  • kako obstojno mora biti lepljenje (koliko časa bodo izdelki pakirani, kje bo shranjena embalaža, na katere zunanje dejavnike mora biti obstojno lepilo itd.).

potiskan lepilni trakPrav tako pa velja pri izbiri upoštevati tudi same dimenzije izbranega traku – če bo ta nekoliko širši, bo namreč lepljenje zagotovo bolj enostavno, hkrati pa tudi hitrejše, kar je vsekakor pomembno in lahko pomeni velik prihranek časa. Pakiranje je namreč dokaj zamudno opravilo, zato je treba razmisliti, kako poskrbeti za to, da bo nam ali našim zaposlenim vzelo čim manj časa.

Pri tem so nam v veliko pomoč lahko tudi skrbno izbrani pripomočki za pakiranje oziroma ustrezno izbrana embalaža, ki mora biti prilagojena glede na vrsto izdelkov, ki jih je treba zapakirati, hkrati pa omogočati čim bolj enostaven postopek pakiranja. Zato je zelo pomembno tudi to, kakšen lepilni trak za pakiranje izberemo in kako širok je. Če je namreč pretanek, bo treba pri lepljenju več natančnosti in časa oziroma bo treba postopek morda celo ponoviti, saj embalaža v prvo ne bo dovolj dobro zalepljena. Seveda pa večja širina navadno pomeni tudi nekoliko višjo ceno, zato je treba premisliti, kakšna bi bila optimalna širina glede na ceno in enostavnostjo lepljenja.