Scinote - Spletni laboratorijski dnevnik

Brezplačni elektronski laboratorijski dnevnik SciNote

Elektronski laboratorijski dnevnik SciNote je brezplačno orodje, ki ga uporabljajo raziskovalci in znanstveniki po vsem svetu. Pri laboratorijskem ali drugem raziskovalnem delu je nujno natančno beleženje vseh podatkov, meritev, različnih vrednosti in podobno. Vsi ti podatki namreč predstavljajo osnovo za nadaljnjo raziskavo. Prav tako pa je pomembno, da se beleži tudi vse korake znanstvenega postopka, saj mora biti ta ponovljiv.

SciNote ELN - Electronic lab notebook
https://www.scinote.net/

Zakaj znanstveno delo ne bi bilo bolj enostavno?

Kako to doseči? Kako poskrbeti za čim bolj natančno beleženje vseh podatkov, metod in korakov znanstvenega postopka pri določenem projektu? Predvsem pa, kako poskrbeti za to, da beleženje podatkov ne bo preveč zapleteno, saj je tudi to lahko eden od razlogov, da pri njem prihaja do napak? Odgovor na vsa našteta vprašanja ponuja elektronski laboratorijski dnevnik SciNote, ki je bil zasnovan prav z namenom, da znanstvenikom in raziskovalcem v laboratoriju ali kje drugje čim bolj olajša njihovo delo.

Scinote vmesnik

Z njim lahko beležite, organizirate in analizirate različne podatke, jih vizualizirate ali delite z drugimi, ki prav tako sodelujejo pri projektu, na enostaven, hiter in zanesljiv način. Predvsem pa tako, da so vam podatki vedno na voljo, ko jih potrebujete, saj so varno shranjeni v oblaku. To pomeni, da do njih lahko dostopata tako s službenega računalnika kot od doma ali od kjerkoli drugje, enako pa velja za vse druge raziskovalce oziroma vaše sodelavce, s katerimi želite deliti dostop do njih.

Več kot le beležnica

Elektronski laboratorijski dnevnik SciNote je namreč zasnovan tako, da je veliko več kot le beležnica ali baza podatkov. Uporablja se namreč lahko ne le za beleženje raziskovalnih podatkov, ampak tudi za njihovo organizacijo. S pomočjo tega inovativnega orodja, ki je za povrhu vsega brezplačno na voljo na spletu, lahko raziskovalci veliko lažje organizirajo velike količine podatkov, jih pregledujejo in analizirajo. Z njegovo pomočjo bo analiza veliko lažja, rezultati pa bolj natančni, saj je SciNote odličen pomočnik vsakega raziskovalca.

Olajšajte si raziskovalno delo!

Če se ukvarjate z raziskovanjem ali delate v laboratoriju in omenjenega orodja še ne poznate, potem je čas, da ga preizkusite. Videli boste, da je omenjeno orodje res prijazno do uporabnika, pregledno, priročno in praktično za uporabo, predvsem pa vam lahko močno olajša vaše delo ter poskrbi za to, da bodo vaše raziskave še boljše.