optimizacija spletnih strani

Kako izgleda optimizacija spletne strani? 

optimizacija spletne strani
Optimizacija spletne strani – Vendi.digital

Optimizacija spletne strani je kompleksen proces, ki zahteva kar nekaj znanja in izkušenj. Če vam nekdo obljubi, da vam bo v nekaj urah poskrbel za SEO, potem mu nikar ne verjemite, saj to ni možno. Za to si je namreč treba vzeti čas, najprej narediti analizo ključnih besed ter se nato spopasti s tem, kako čim bolje poskrbeti tako za on-site kot off-site SEO. 

On-site SEO na sami spletni strani 

On-site SEO oziroma on-site SEO optimizacija spletne strani vključuje več metod, ki lahko strani pomagajo do tega, da jo bo iskalnik Google med svojimi iskalnimi zadetki za izbrane ključne besede uvrstil čim višje. Pri tem je treba poskrbeti za samo spletno stran, čim krajši čas njenega nalaganja in nalaganja fotografij na njej, primerne url naslove, vsebino z izbranimi ključnimi besedami na pravih mestih in še in še bi lahko naštevali.  

Off-site SEO drugod na spletu 

Drug vidik tega področja pa je off-site SEO. Če se odločimo zanj, je vedno najprej treba poskrbeti za on-site SEO, saj je to osnova za vse nadaljnje SEO delovanje. Off-site SEO optimizacija je sestavljena predvsem iz tega, da se poskrbi za čim več relevantnih povezav oziroma linkov, s pomočjo katerih se pozicija vaše spletne strani v iskalnikih še izboljša. Za to so potrebni tako imenovani SEO članki, v katerih so na pravih mestih uporabljene ključne besede v primerni količini. Ti članki se nato objavijo na izbranih spletnih straneh, vanje pa se vnese še povezave do vaše spletne strani. S tem poskrbimo, da bodo imeli algoritmi iskalnikov tudi vašo stran za bolj relevantno glede določene tematike oziroma z njo povezane ključne besede. Zato bodo takrat, ko bo nek uporabnik v iskalnik vpisal to ključno besedo, med iskalnimi zadetki na vrhu ponudili ravno vašo stran. 

Kako deluje optimizacija spletne strani? 

seo optimizacijaOptimizacija spletne strani gotovo lahko prinese lepe rezultate. Vse zgoraj naštete metode lahko vaši strani znatno pomagajo do tega, da bo imela več obiska in da boste dobili več strank. Ob tem pa se je zagotovo treba zavedati, da SEO ni nekaj, za kar poskrbite samo enkrat, nato pa nanj pozabite, temveč gre za nikoli končan proces. Nenehno je treba skrbeti za izboljševanje same strani in za čim boljše povezave do nje iz različnih drugih spletnih mest, saj je le tako možno vedno ostati vsaj en korak pred konkurenco.