Varčni električni radiatorji za vsak prostor

Iščete čim bolj varčen način ogrevanja? Ali pa potrebujete dodatno grelno telo za kopalnico, hodnik ali kak drug prostor? Morda bi radi poiskali način ogrevanja za prehodno obdobje, torej čas jeseni in pomladi, ko je vaš centralni ogrevalni sistem izklopljen. Ali pa bi v novogradnji radi poskrbeli za kakovostno ogrevanje brez čakanja na različne mojstre, zaradi katerih se lahko vaša vselitev zavleče. V vseh teh primerih so varčni električni radiatorji prava rešitev za vas.

Najhitreje do toplih prostorov

Varčni električni radiatorji so zelo enostavni in hitri za montažno ter praktični za uporabo. Skupaj z njimi dobite še nosilce, ki se jih montira na steno, nanje pa namesti izbrani model radiatorja. Tega se priklopi na elektriko in ta že začne delovati. Če si želite hitro zagotoviti ogrevanje prostorov, je to zagotovo eden od najhitrejših načinov. Ne potrebujete nobenih instalacij ali dodatnih cevi, nobene peči ali toplotne črpalke, kar je lahko zelo priročno. Tako lahko najhitreje pridete do toplih prostorov in poskrbite za to, da vas ne bo zeblo.

Vsaka montaža dodatnega radiatorja, ki bi ga namestili na vaš centralni sistem ogrevanja je bolj zahtevna in časovno bolj zamudna, kot če izberete takega, ki deluje na elektriko. Tako lahko poskrbite za dodaten vir ogrevanja v določenem prostoru, za ogrevanje v prehodnih obdobjih ali za to, da vam bo že kmalu toplo brez čakanja na različne mojstre, saj lahko za montažo hitro in enostavno poskrbite kar sami.

Katero znamko izbrati?

Pri tem velja opozoriti, da obstajajo velike razlike med različnimi proizvajalci in modeli. Razlike so tako v učinkovitosti, zanesljivosti, varčnosti kot v ceni. Smiselno je, da pri nakupu ne gledate le na ceno, ampak predvsem na to, da izberete vir ogrevanja, ki porabi čim manj energije. Nič vam ne pomaga, če boste privarčevali pri nakupu, a na koncu ne boste zadovoljni s samim ogrevanjem ali pa boste zanj plačevali preveč.

Na tem področju sicer za eno najboljših velja norveška blagovna znamka Glamox, ki izdeluje zelo varčne grelce izredne kakovosti. V Sloveniji lahko njihove izdelke kupite na spletni strani silenos-ogrevanje.si, kjer si lahko ogledate široko ponudbo različnih modelov ter dobite vse potrebne informacije o njih.