siemens termostati

Siemens termostat z dodatnimi funkcijami

Pri izbiri termostata je vsekakor treba gledati na to, da izberete model, ki ustreza vašim zahtevam in namenu uporabe, hkrati pa je dobro, če ima tudi kakšne dodatne funkcije, ki olajšajo njegovo uporabo, poskrbijo za večjo natančnost ali funkcionalnost. Kateri Siemens termostat izbrati? Kaj vse omogoča določen model in čemu vse je namenjen? Kakšna je razlika med posameznimi modeli in kaj vse omogoča tako imenovani digitalni ali pametni modeli, ki se jih v zadnjem času največkrat omenja? Vsekakor pa se na proizvajalca lahko zanesete v tem, da so vsi njihovi modeli kakovostni in zanesljivo delujejo, ne glede na to, zakaj jih boste uporabljali.

Številne možnosti uporabe

siemens termostatSiemens termostat se uporablja pri ogrevanju, hlajenju in številnih drugih procesih, pri čemer je na razpolago ogromno različnih modelov in vrst, saj se proizvajalec zaveda, da so potrebe uporabnikov zelo različne. Med njimi je možno poiskati najbolj ustreznega za specifične potrebe uporabnikov. Z njimi je možno na primer ne le upravljati ogrevanje in druge procese, ampak tudi nadzirati kakovost zraka v prostoru ali pa nadzirati relativno vlažnost, s čimer je lažje zagotoviti boljše in bolj zdrave bivalne pogoje.

Primerni so tako za domačo uporabo kot za uporabo v javnih ustanovah in podjetjih, dobro pa se obnesejo tudi pri pametnem upravljanju stavb, saj je večina sodobnih modelov že digitalnih ali imajo celo povezavo wi-fi, ki omogoča dodatne funkcionalnosti. Večina modelov ima zelo pregleden zaslon, na katerem je izpisano vse potrebno, pri čemer se pri sodobnih modelih navadno zaslon upravlja na dotik.

Pametni Siemens termostat

Siemens krmilnikNajbolj pogosto izbiro dandanes predstavlja tako imenovani pametni Siemens termostat, ki ga odlikuje možnost povezovanja z drugimi napravami oziroma krmilnikom. Na tak način je mogoče nadzor nad temperaturo, ogrevanjem, hlajenjem, zračenjem ali kakšnim drugim procesom tudi delno ali popolnoma avtomatizirati. S tem se ne poskrbi le za večje udobje uporabnikov, temveč je takšna avtomatizacija vseh omenjenih procesov pametna poteza tudi z vidika energetske učinkovitosti. Na tak način je namreč poraba energije optimalna, saj se ta nikoli ne troši po nepotrebnem, s čimer je možno tudi zmanjšati porabo, imeti boljši nadzor nad njo ter poskrbeti tudi za zmanjšanje stroškov.