Razkužilo za roke z razpršilom in razkužilo gel

Razkužilo za roke mora biti učinkovito

Le učinkovito razkužilo za roke bo res poskrbelo za odlično higieno in za to, da boste varni pred različnimi okužbami. Zavedati se je namreč treba, da obstajajo zelo raznolika dezinfekcijska sredstva, med katerimi so nekatera bolj, druga manj učinkovita. Glavna lastnost, na katero je treba biti pozoren pri nakupu, je ta, koliko alkohola vsebujejo oziroma kakšna je koncentracija alkohola v njih, saj je prav alkohol tista sestavina, ki v takšnih izdelkih poskrbi za dezinfekcijo.

Razkužilo za roke z razpršilom in razkužilo gel
Dvojček razkužilo za roke z razpršilom 50ml in razkužilo gel 50 ml (AzN-18)

Koliko alkohola mora vsebovati razkužilo za roke?

Raziskave dokazujejo, da je najbolj optimalno, če je koncentracija alkohola v dezinfekcijskem sredstvu nekje med 60 in 90 %. Če razkužilo za roke vsebuje več kot 60 % alkohola, velja za učinkovito, če ga vsebuje več kot 80 %, pa za zelo učinkovito. Takšna dezinfekcijska sredstva so kos pravzaprav vsemu, zato boste z njimi lahko resnično poskrbeli za dezinfekcijsko svojih rok.

Alkohol ni edina pomembna sestavina v razkužilu

Poleg alkohola, ki poskrbi za dezinfekcijo, pa razkužilo navadno vsebuje tudi različne druge snovi. Pri tem je dobro, če izberete tak izdelek, ki vsebuje tudi sredstva, ki poskrbijo za to, da vam dezinfekcija rok ne bo preveč izsušila kože. V ta namen je recimo zelo učinkovit gel aloe vere, ki neguje kožo in zelo dobro vpliva nanjo ter ki ga vsebujejo nekatera sredstva za dezinfekcijsko rok.

Kje kupiti kakovostno dezinfekcijsko sredstvo za roke?

Dezinfekcijsko sredstvo za roke lahko sicer kupite marsikje, vendarle pa ga je najpametneje kupiti v specializirani trgovini. Najbolj udobno za vas je, če ga naročite preko spleta, v trgovini, ki je specializirana prav za prodajo zaščitne opreme in izdelkov za zaščito pred okužbami. Takšna je tudi spletna trgovina www.azn-18.com, ki vam nudi:

  • različna dezinfekcijska sredstva za razkuževanje rok
  • razkužila za otroke,
  • izdelke za dezinfekcijo in čiščenje površin, predmetov in prostorov,
  • brezkontaktni dispenzer za razkuževanje oziroma dezinfekcijo rok,
  • zaščitne higienske maske za obraz,
  • zaščitne maske KN95 s filtrom N95, ki preprečuje vhod bakterij.