psihoterapija

Psihoterapija online – za boljšo samopodobo

Kaj narediti, če se v svoji koži ne počutite najbolje? Kako si pomagati, če imate slabo samopodobo, ne upate povedati svojega mnenja ali imate občutek, da vas nihče zares ne ceni? Psihoterapija online vam lahko uspešno pomaga do uspešne samopodobe, pri čemer se boste lahko terapije udeležili kar preko zaslona domačega računalnika in v zasebnosti vašega doma. Tako se boste na terapiji počutili bolj udobno in sproščeno ter boste lažje spregovorili o prav vseh težavah, s katerimi se soočate in ki vas vsakodnevno tarejo.

Kako spremeniti svojo samopodobo?

psihoterapija onlineSamopodoba je prepričanje o nas samih. Pri tem pa se pogosto zelo razlikuje od tega, kaj o nas mislijo drugi. Ljudje s slabo samopodobo o sebi razmišljajo zelo kritično in ne vidijo svojih dobrih lastnosti, dajejo se v nič ter se nenehno umikajo v ozadje. Občutek imajo, da niso pomembni ali da imajo manj znanja in talentov kot drugi. Takšnim osebam lahko zelo koristi psihoterapija online, ki predstavlja učinkovito obliko terapije, ki poteka v obliki pogovora s strokovnjakom za to področje. Ta vam bo s različnimi terapevtskimi metodami pomagal:

  • prepoznati vzorce vašega delovanja in mišljenja,
  • razumeti, kaj vse vpliva na vašo samopodobo,
  • prepoznati vašo vrednost,
  • izboljšati mnenje o sebi,
  • razumeti, kako se lahko postavite zase,
  • do večje samozavesti in osebnega zadovoljstva.

Psihoterapija online je na voljo vsakomur

Žal se danes marsikdo sooča s pomanjkanjem prostega časa, predvsem pa je ob vseh ostalih obveznostih težko najti čas in energijo še za obisk terapije, ki bi vam lahko pomaga izboljšati vašo samopodobo in pridobiti samozavest. V takšnih primerih je psihoterapija online zelo priročna rešitev, saj vam omogoča, da se terapije udeležite kar od doma. Tako je takšna oblika terapije na razpolago praktično vsakomur, ki bi se je želel udeležiti, ne glede na to, kako zaposleni ste. Če imate torej občutek, da vaša samopodoba ni takšna, kot bi lahko bila, potem je čas, da razmislite o terapiji, s pomočjo katere boste spoznali svojo vrednost ter izboljšali svojo samopodobo.