Laserska operacija krčnih žil vam lahko pomaga

Imate utrujene in težke noge? Ponoči ne morete spati, ker vas mučijo krči v nogah? Imate otekle gležnje ali pa so na vaših nogah dobro vidne metličaste oziroma mrežaste vene, torej tanke in razvejane modrikaste žilice? Imate prednike ali sorodnike s srčno-žilnimi boleznimi in veste, da ste k njim verjetno nagnjeni tudi sami? Potem je morda laserska operacija krčnih žil tisto, kar vam lahko pomaga, da vaše težave ne bodo postale hujše.

Kdaj je čas za operacijo?

Še posebej ženske so zelo nagnjene k temu, da se jim na nogah pojavijo krčne žile, večini sicer šele v nosečnosti oziroma po porodu ali pa v srednjih letih, nekaterim pa celo že v mladosti. Težke in utrujene noge, krči ter drugi podobni simptomi sicer niso nujno povezani z njimi, prav tako pa tudi metličaste ali mrežaste vene še niso vzrok za to, da vam je nujno potrebno operativno zdravljenje, saj se jih da pozdraviti oziroma odpraviti tudi drugače – brez operacije.

V primeru, da težave postajajo hujše in da se pojavijo otekle žile ali pa koža okrog njih postaja rjavkasta, pa je čas za ukrepanje. Zelo dobro je, če v tem primeru čim prej obiščete zdravnika oziroma specialista za krčne žile, ki bo preveril stanje. Marsikdaj slednji ugotovi, da stanje ni tako zaskrbljujoče, kot se vam morda zdi, ali pa ugotovi, da gre zgolj za estetski problem. Marsikdaj svetuje tudi kompresijsko zdravljenje oziroma vam predstavi  nekatere druge ukrepe, s katerimi si lahko pomagate.

Včasih pa je potrebna tudi laserska operacija krčnih žil, za katero se zdravniki odločajo veliko bolj pogosto kot za druge vrste operativnih posegov. Poseg z laserjem je namreč bolniku veliko bolj prijazen, okrevanje je krajše in manj boleče, zapletov pa manj. V primeru, da bo specialist presodil, da je takšen poseg potreben tudi pri vas, z njim nikar ne odlašajte, ampak se pogumno odločite zanj, saj bo po njem zagotovo hitro okrevali ter se tako na učinkovit način rešili svojih težav!