električni radijator

Kupujete električni radiator za kopalnico?

električni radijator za kupatiloElektrični radiator za kopalnico je absolutno nujen nakup. Če ga do sedaj še niste uporabljali, vam po vgradnji sploh ne bo jasno, kako ste do sedaj živeli brez njega. Ni namreč nič bolj priročnega, kot da lahko vsakič, ko občutite hlad v prostoru ali bi si želeli, da je ta nekoliko toplejši, enostavno vklopite dodaten grelnik ter prostor v najkrajšem možnem času ogrejete. Takšni grelci namreč začnejo takoj delovati, zato so zelo učinkoviti, hkrati pa tudi priročni.

Enostavna uporaba, kadarkoli se vam zahoče

Najboljša lastnost, ki jo ima električni radiator za kopalnico, je ta, da ga lahko prižgete, kadarkoli ga potrebujete, sicer pa je lahko ves čas ugasnjen. Ne gre torej za sistem, ki bi moral nenehno delovati ali bi ga morali že nekaj ur prej prižgati, da bo čez nekaj ur prostor ogret, ampak grelnik lahko prižgete točno takrat, ko ga potrebujete:

  • delovati začne takoj,
  • takoj po priklopu se začne segrevati in s tem že ogrevati prostor,
  • prostor na želeno temperaturo segreje v najkrajšem možnem času.

Zaradi vsega naštetega je njegova uporaba resnično enostavna, takšen grelnik pa je zelo funkcionalno imeti pri roki za primere, ko bi ga morda potrebovali. Če se odločate za nakup, je to vsekakor pravilna odločitev, saj vam gotovo ne bo žal.

Kam ga namestiti in kako poteka montaža?

kupaonski radijatorElektrični radiator za kopalnico lahko namestite tja, kjer imate na steni nekaj prostora. Koliko prostora boste za to potrebovali, je odvisno od tega, kakšen model izberete, oziroma od tega, kakšne so njegove dimenzije. Na voljo so tudi zelo kompaktno oblikovani modeli, ki zasedejo resnično minimalno prostora, če je ta morda problem.

Pri tem je pomembno, da grelnik ni nameščen na mesta, kjer bi bil direktno izpostavljen vodi – na primer poleg banje ali tuša, od katerega med uporabo šprica voda. Če se le da, ga je treba torej postaviti tako, da je čim bolj oddaljen od možnega škropljenja z vodo, čeravno ima zaščito proti vodnim kapljicam in vlagi. Ravno tako pa mora biti mesto vgradnje izbrano tako, da je v bližini električna vtičnica, na katero boste grelnik lahko priklopili.

Montaža poteka s pomočjo pripomočkov, ki so dodani samemu grelniku. Običajno gre za nekakšne stenske konzole, ki se jih preprosto montira na steno ter nato nanje pritrdi grelnik. Za montažo vam tako ni treba klicati nobenih mojstrov, ampak boste vse potrebno brez težav in hitro uredili tudi sami. Pri tem je treba le slediti navodilom proizvajalca.