CGP - celostna grafična podoba podjetja (2)

Koliko časa vzame izdelava celostne grafične podobe?

Izdelava celostne grafične podobe cgpje pomembna za vsako podjetje. Kljub temu da je pri dizajnu CGP treba misliti na številne podrobnosti ter upoštevati marsikaj, pa bo izkušen oblikovalec za to poskrbel precej hitro. Običajno vse skupaj poteka tako, da vam na podlagi dogovora oziroma sestanka oblikovalec pripravi nekaj osnutkov, med katerimi se nato odločate. Ko izberete tistega, ki vam je najbolj všeč, pa oblikovalec dokonča dizajn v skladu z vašimi željami in zahtevami. Še najbolj časovno potratno pri tem je navadno izdelovanje logotipa, a ko je ta enkrat narejen, bo tudi vse ostalo dokončano v najkrajšem možnem času.

Vsako podjetje potrebuje tako logotip kot tudi CGP

Izdelava celostne grafične podobe je enako nujna za začetek poslovanja kot logotip. Večina podjetnikov se zaveda, da je logotip nujno potreben, medtem ko o CGP-ju niti ne razmišljajo, čeprav bi jim bil ta lahko v veliko pomoč. Najbolje ga je namreč zasnovati takoj na začetku podjetniške poti ter s tem poskrbeti za enotno vizualno podobo spletne strani, vizitk, katalogov, embalaže izdelkov, ponudb in računov ter vsega ostalega. Zato je najbolje, da takoj po odpiranju podjetja ali že celo pred samim odprtjem poskrbite tudi za CGP, kar vključuje tudi izdelavo logotipa.

Izdelava celostne grafične podobe

Za zasnovo CGP-ja izberite izkušenega oblikovalca, ki vas bo prepričal s svojim znanjem in referencami. Izdelava celostne grafične podobe morda biti namreč narejena kakovostno in profesionalno, saj vas bo vaš CGP spremljal na celotni podjetniški poti. Marsikdo želi pri tem privarčevati, zato izbere najcenejšega oblikovalca, a velikokrat se zgodi, da potem s končnim rezultatom ni zadovoljen, kar pomeni, da je šlo za po nepotrebnem zapravljen denar.

Veliko ljudi razmišlja tudi v smeri, da bo za začetek dobra tudi izdelava celostne grafične podobe pri cenejšem in manj izkušenem oblikovalca, saj lahko podjetje CGP kasneje vedno zamenja. To je sicer res, vendar pa se podoba podjetja s pomočjo CGP-ja v očeh strank, naročnikov in javnosti utrjuje od prvega dne. Ko je enkrat uveljavljena, pa jo je težko menjati, hkrati pa je to spet povezano z novimi stroški. Zaradi tega je že na začetku podjetniške poti pametno poskrbeti za CGP, ki bo narejen tako, kot je treba, in s katerim boste čim bolj zadovoljni. Predvsem pa je pomembno, da bo izdelava celostne grafične podobe prepričala tudi vaše stranke in poslovne partnerje in jim že na prvi pogled povedala, da gre za zaupanja vredno podjetje, s katerim se splača poslovati.

Hitra izdelava celostne grafične podobe

Bi CGP potrebovali čim hitreje? Potem ne odlašajte, ampak še danes kontaktirajte izbranega oblikovalca, ki bo lahko poskrbel za to. Prej ko mu boste zaupali, kaj potrebujete in kakšne so vaše želje, prej bo lahko začel z delom in poskrbel za izdelovanje vašega CGP. Pred naročilom zasnove CGP-ja se obvezno pozanimajte tudi o tem, koliko časa bo vse skupaj trajalo. Če imate logotip morda že narejen, ga posredujte oblikovalcu, nato pa se bosta z njim dogovorila o tem, ali ste z njim zadovoljni ali pa bi tudi ta potreboval kakršne koli izboljšave, s katerimi bo postal še boljši in se bo bolj skladal z vašim novim CGP.