zdravi sklepi

Kolagen za sklepe izboljša stanje

Ali ste že preizkusili kolagen za sklepe, če imate težave z bolečinami? Omenjeni prehranski dodatek kolagena jemlje vedno več ljudi, še posebej pa ga jemljejo tisti, ki se jim zdi, da te beljakovine ne dobijo dovolj po naravni poti – torej preko hrane. Nahaja se namreč predvsem v hrani živalskega izvora, a dandanes vedno več ljudi takšne hrane ne uživa. Tako je treba za vnos beljakovin v dovoljšni količini posebej poskrbeti, pri čemer si lahko pomagamo tudi z različnimi prehranskimi dodatki.

Kako ohranjati svojo gibljivost in vitalnost?

kolagen za zdrave sklepe brez bolečinZakaj jemati kolagen za sklepe? V mladosti se nam zdi samoumevno, da je naše telo vitalno. Starejši ko smo, manj gibljivo in vitalno postaja naše telo. A čeprav je staranje neizbežen proces, to še ne pomeni, da ne moremo nič narediti za to, da ta proces vsaj nekoliko upočasnimo, predvsem pa ohranimo vitalnost telesa v čim večji meri čim dalj časa – tudi, ko smo že starejši. Za to največ lahko naredimo ravno mi sami – s tem, da poskrbimo za zdrav življenjski slog. Pri tem si lahko pomagamo na različne načine, med katerimi so gotovo:

  • skrb za redno telesno vadbo oziroma vsakodnevno gibanje,
  • skrb za to, da nimate prekomerne telesne teže, saj z dodatno težo le še dodatno obremenjujete kosti in sklepe,
  • čim manj sedenja, saj je za ohranjanje vitalnosti in gibljivost telesa pomembno, da se to čim več giba,
  • ustrezna prehrana, pri čemer našemu telesu lahko koristijo tudi različni prehranski dodatki, vendar pa morajo biti ti kakovostni in premišljeno izbrani.

Pri tem pa je zelo pomembno, da po prehranskih dodatkih posegamo preudarno. Vedno se moramo vprašati, kaj z njimi vnašamo v svoje telo in katere sestavine so v njih. Ali vaše telo vse to resnično potrebuje? Ali so učinki takšnih dodatkov dokazani? Ali ima izdelek vse potrebne certifikate in ali je bil ustrezno testiran? Ravno zato jih je smiselno kupovati le na preverjenih prodajnih mestih, ki jim lahko zaupate. Eno od takšnih prodajnih mest predstavlja na primer spletna trgovina Holistic.si.

Težave s sklepi? Kolagen za sklepe lahko pomaga!

bolečine v sklepihEden od prehranskih dodatkov, ki lahko koristi pri ohranjanju večje gibljivosti in vitalnosti telesa, je tudi kolagen za sklepe. Ta beljakovina namreč izboljša prožnost sklepnega hrustanca, kar pozitivno vpliva na sklepe. Zato se ga gotovo splača začeti jemati – škodljivih učinkov namreč nima nobenih, lahko pa vašemu telesu doprinese marsikaj pozitivnega!