kolagen s staranjem upada

Kaj je kolagen in zakaj ga jemati?

Vsi vemo, da so beljakovine oziroma proteini pomembni za naše telo, zaradi tega jih je treba uvesti tudi v svojo prehrano in skrbeti za to, da jih zaužijemo dovolj. Vendar pa obstaja ogromno različnih vrst beljakovin, med katerimi so nekatere za naše telo bolj pomembne kot druge. Če se sprašujete, kaj je kolagen, potem se odgovor skriva prav v tem: to je za naše telo vsekakor več kot pomembna beljakovina oziroma protein, zato je nujno, da ga našemu telesu nikoli ne primanjkuje.

Eden od gradnikov našega telesa

kaj je kolagenNa vprašanje, kaj je kolagen, bi lahko odgovorili tudi, da gre za enega od osnovnih gradnikov našega telesa. Ta protein oziroma beljakovina je namreč sestavni del kože, sklepov, las, nohtov … Zato lahko rečemo, da gre res za pomembno beljakovino, sploh ker predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v našem telesu. To je torej naravna snov, ki se nahaja tudi v našem telesu, zato ne gre za nič umetnega, čeravno se večinoma o njem govori kot o prehranskem dodatku. Zakaj? Zato ker ga je v taki obliki smiselno jemati, če hočemo, da ga ima naše telo na voljo dovolj za to, da ostane gibko, vitalno, lepo in zdravo. Na tak način namreč lahko ohranimo svojo mladostnost v kar se da veliki meri.

Izkoristite moč te naravne beljakovine

kolagen za zdravo telo in lepe laseVeliko žensk, ki ga je že preizkusilo na svoji koži, se ne sprašuje več, kaj je kolagen, ampak vam bodo znale povedati le to, da deluje. In to res neverjetno in učinkovito – bolj kot katerikoli lepotni tretma ali drug dodatek za lepo kožo, bolj kot vse kreme proti gubam in drugi podobni pripravki za lepšo kožo. Izboljša namreč strukturo kože, saj je eden od njenih osnovnih gradnikov. Ko razumemo, za kakšno beljakovino gre, se nam njeno delovanje ne zdi prav nič neverjetno, ampak čisto logično. Če hočemo izboljšati strukturo svoje kože, ji moramo namreč nuditi dovoljšno količino te beljakovine, ki tvori njeno strukturo. Prav zaradi tega njena moč ni čudežna, ampak čisto naravna, kar lahko izkoristite sebi v prid in tako:

  • izboljšate strukturo svoje kože,
  • polepšate svojo kožo,
  • kožo naredite bolj prožno,
  • povečate elastičnost kože,
  • zgladite obstoječe gube in jih zmanjšate,
  • preprečite nastanek novih gub,
  • poskrbite za bolj mladosten videz.