električni radiator

Električni radiatorji so poceni in učinkoviti

Iščete čim bolj poceni način za ogrevanje? Bi želeli čim bolj učinkovito poskrbeti za to, da bo nek prostor topel, a pri tem ne želite porabiti preveč energije? Še bolj pa bi se vam zdelo nepotrebno, da bi morali za ureditev ogrevanja na novo napeljevati inštalacije, razbijati stene ali tla ter na sploh iz tega narediti večji projekt, ki bi zahteval veliko časa, živcev in denarja? Električni radiatorji so rešitev, pri kateri vse to ni potrebno, saj se da ogrevanje z njimi urediti brez prevelikega truda in brez prevelikih stroškov.

Uredite ogrevanje na najbolj enostaven način

Kako na čim bolj enostaven način ureditiElektrični radiatorji Glamox (3) ogrevanje nekega prostora ali objekta? Električni radiatorji omogočajo prav to! Predstavljajo preprosto in učinkovito rešitev, s katero je mogoče urediti ogrevanje na enostaven način povsod tam, kjer je že nameščena električna napeljava – ta je namreč edino, kar potrebujete za njihov priklop in delovanje, saj:

  • gre za samostojno delujoče naprave, ki se jih s kablom enostavno poveže na električno omrežje, zato za njihov priklop ni treba delati nobenih novih napeljav ali inštalacij,
  • vsaka takšna naprava deluje zase, zato jih ni treba povezovati med seboj,
  • je za njihovo delovanje potreben zgolj priklop v vtičnico, po želji pa se jih lahko pred tem še montira na steno,
  • se lahko z njimi začnete ogrevati takoj po nakupu, za priklop in začetek delovanja pa lahko v nekaj minutah poskrbite sami in za to ni potrebno nobeno klicanje mojstrov.

Poskrbite za gretje z minimalnimi stroški

Je sploh možno poskrbeti za ogrevanje z minimalnimi stroški? Mar ni vsaka ureditev ogrevanja draga in zahteva precej veliko investicijo? Električni radiatorji slednje ne zahtevajo, zato se da z njimi urediti gretje zgolj z minimalnimi stroški. Edini strošek, ki ga boste pri odločitvi za takšno ogrevanje imeli, je pravzaprav le nakup električnega grelnika. To pomeni, da boste že na začetku privarčevali precejšnjo vsoto denarja, saj vsi drugi načini ogrevanja za začetek delovanja zahtevajo veliko večje stroške, nekateri pa pravo investicijo, ki se meri v več tisočakih. Električni radiatorji vam tako omogočajo, da si uredite ogrevanje tako, da za vse skupaj ne boste zapravili preveč. En takšen grelnik namreč stane le nekaj stotakov, kar je v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi zelo, zelo poceni. Ceneje kot to se ogrevanja skorajda ne da urediti.

Električni radiatorji in z njimi povezani stroški

Pri ureditvi ogrevanja pa ne smemo razmišljati le o začetnih stroških za ureditev takšnega ogrevanja, temveč tudi o tem, koliko bomo kasneje plačevali za ogrevanje. Pri gretju s pomočjo elektrike je to odvisno tako od moči izbranega grelnika kot od trenutne cene elektrike, zaradi česar je stroške takšnega ogrevanja včasih težko natančno izračunati vnaprej. Vsekakor pa je pri stroških za porabo treba upoštevati tudi začetne stroške celotne ureditve ogrevanja – če so ti zelo nizki, pomeni, da imate že na začetku velik prihranek.

Pri marsikaterem drugem načinu urejanja ogrevanja (npr. pri trenutno zelo priljubljenih toplotnih črpalkah) velja namreč ravno obratno: začetni stroški so visoki, a se računa, da se investicija splača, ker bo zaradi njih poraba nižja. Pa se takšna investicija, ki se povrne šele čez 10, 15 ali več let res splača? To si mora izračunati vsak sam in se odločiti, ali se mu splača v ogrevanje investirati velike zneske v zameno za večletno nižjo porabo ali pa se bolj splača že na začetku izbrati način gretja, ki ne zahteva takšne investicije in že pri sami namestitvi omogoča prihranek, ki ga boste nato lahko porabili pri samih mesečnih stroških ogrevanja.