dekorativni kamni

Dekorativni kamni za oblogo fasade

Dekorativni kamni se lahko uporabljajo skoraj povsod – lahko se uporabljajo v notranjosti objektov, prav tako pa so primerni tudi za zunanjo uporabo. Zaradi tega se zelo dobro obnesejo tudi kot obloga fasade, pri čemer se takšno stensko oblogo običajno uporabi predvsem ob vhodu in na drugih bolj izpostavljenih delih fasade. S tem poudarimo določene dele fasade na estetski ravni ter hkrati poskrbimo za njihovo zaščito. Takšna stenska obloga ima torej tako okrasno kot tudi zaščitno funkcijo, saj prepreči, da bi se fasada prehitro umazala, potemnela, poškodovala ali kako drugače spremenila.

Sodoben material modernega videza

dekorativni kamenDekorativni kamni kot obloga fasade so zelo priljubljeni tako pri obstoječih gradnjah, s čimer predrugačimo njihov videz, še posebej pogosto pa jih najdemo pri novogradnjah. Sodobne hiše so namreč modernega videza in ravnih linij, zato lahko z oblogo določenega dela fasade s stensko oblogo iz kamna poskrbimo za zanimiv kontrast ter tako polepšamo videz celotne hiše. Hkrati pa na tak način tudi zaščitimo fasado, kar je pomembna dodatna prednost, zaradi katere se tak material splača izbrati.

Zaščitite fasado na estetski način!

Ko je namreč fasada nova, je zelo lepa in osveži videz hiše. Sčasoma pa se njen videz začne spreminjati, pri čemer so spremembe najbolj opazne na mestih ob vhodu, ob stopnišču, ob terasi ali balkonih itd. Zato je ta mesta treba čim bolj zaščititi z ustrezno stensko oblogo ter tako poskrbeti, da se ne bomo nenehno sekirali za vsako pikico na fasadi, ampak bomo lahko uživali v novozgrajenem objektu. To je še posebno pomembno, če imate majhne otroke, ki se radi in veliko prijemajo fasade oziroma sten, vanje kdaj brcnejo ali vržejo tudi kakšno žogo itd. Da se ob tem ne boste nenehno jezili, je pametno, če fasado zaščitite že vnaprej, kar lahko storite tudi na zelo estetski način.

Poskrbite za urejen videz vaše hiše in okolice!

Poleg tega, da se lahko dekorativni kamni uporabijo kot stenska obloga vaše fasade, pa jih je možno uporabiti tudi na druge načine ter tako poskrbeti, da ima fasada hiše enoten videz z njeno okolico. Ta material se namreč lahko uporablja tudi za oblogo:

  • cokla pri hiši ter s tem tudi za njegovo zaščito,
  • škarp in drugih zidcev na vašem vrtu ali dvorišču,
  • zunanjih kaminov in kurišč,
  • letne kuhinje,
  • sten pomožnih objektov, garaž itd.,
  • okolice bazenov itd.