kanalete betonske Hauraton

Betonske kanalete za odvodnjavanje različnih površin

betonske kanalete - faserfix super
Betonske kanalete – Vse kar morate vedeti (Odvodnjavanje.si)

Na kakšne površine se lahko vgradijo betonske kanalete, ki so namenjene odvodnjavanju odpadne oziroma meteorne vode? Kakšen model bi bil najbolj primeren za določeno površino in kako velika zmogljivost oziroma pretok je treba izbrati? Na kaj vse je treba biti pozoren pri načrtovanju odvodnjavanja, da bo to res učinkovito?

Odvodnjavanje mora biti skrbno načrtovano

Odvodnjavanje meteorne vode je zelo pomembno na prav vsaki površini, še posebej pa je pomembno tam, kjer bi lahko meteorna voda povzročila škodo. To velja predvsem za pozidane površine, kjer lahko v primeru ne učinkovito urejenega odvodnjavanja meteorna voda zalije objekt oziroma vdre vanj. Takšne nevšečnosti in materialno škodo, ki ni nujno majhna, lahko preprečijo betonske kanalete, pri čemer je zelo pomembno, kakšne izberemo in kako tre kam so vgrajene.

Pri načrtovanju odvodnjavanja je zato nujno:

  • skrbno in strokovno načrtovanje odvodnjavanja,
  • izračun potrebne zmogljivosti sistema za odvodnjavanje za določeno površino,
  • natančen načrt tega, kako bo zgrajen sistem,
  • da izberete kakovostne izdelke za odvodnjavanje,
  • da je celoten sistem natančno in premišljeno vgrajen.

Načrtovanje in vgradnjo sistema zaupajte strokovnjaku

kanalete za odvodnjavanjeNe glede na to, kako velika je površina, ki potrebuje odvodnjavanje, in za kakšno vrsto površine gre, je načrtovanje sistema za odvodnjavanje najbolje zaupati strokovnjaku. Ta bo natančno preračunal, kakšen sistem sploh potrebujete in kako zmogljiv mora biti, da bo odlično deloval in da bo zmožen odvesti prav vso odpadno oziroma meteorno vodo. Vsaka površina je namreč drugačna, zato je treba takšen sistem natančno načrtovati glede na njene značilnosti in specifičnosti ter pri tem upoštevati prav vse dejavnike, ki vplivajo na količino meteorne vode, ki jo bo treba odvesti.

Če bi radi poskrbeli za odvodnjavanje določene površine, je zato najboljši naslov usposobljen projektant, veliko uporabnih informacij pa boste našli tudi na spletni strani odvodnjavanje.si, kjer si lahko ogledate različne sisteme in možnosti, ki so razdeljeni glede na tip površine. Tako boste bolje seznanjeni s tem, kako mora sploh izgledati tak sistem oziroma kaj vse mora vsebovati, da bo res učinkovit in uporaben v praksi.