B kompleks v hrani

B kompleks vitaminov

B kompleks, 250ml - Holistic.si
B kompleks, 250ml – Holistic.si

Vitamini so snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje. To vemo vsi, saj nas o tem učijo že, ko smo otroci. Prav zaradi tega otroke tudi prepričujemo, da v svojo prehrano vključijo čim več sadja in zelenjave, saj se tam nahaja veliko vitaminov. Vendar pa se vitamini nahajajo tudi v drugi hrani, zato je zelo pomembno, da je naša prehrana čim bolj pestra in raznolika, saj tako naše telo iz nje lahko dobi vse, kar potrebuje. Žal pa velikokrat ni tako, kar se še posebej kaže pri skupini vitaminov B, ki jo ljudem pogosto primanjkuje. Prav zaradi tega se vedno več ljudi odloča, da bo jemalo B kompleks.

Skupina vitaminov B

B kompleks je skupina vitaminov, ki so vsi zelo pomembni, njihov vpliv na naše telo pa je medsebojen. To pomeni, da če nam primanjkuje le enega vitamina iz te skupine, tudi ostali vitamini iz nje ne bodo mogli učinkovati v skladu z njihovo vlogo. Zaradi tega je treba na to skupino vitaminov vedno gledati celostno in prav zaradi tega je v primeru, ko se odločimo za jemanje prehranskega dodatka, ki nam bo nadomestil pomanjkanje vitaminov, najpametneje izbrati takšnega, v katerem so vsi vitamini iz te skupine.

Izberite kakovosten prehranski dodatek

B kompleks naše telo nujno potrebuje, pri čemer pa ni pomembno, na kakšen način ga dobi. Lahko ga dobimo iz prehrane, ki mora biti čim bolj zdrava in raznolika ter mora vključevati tudi ribe oziroma meso ter druge izdelke živalskega izvora. Če teh naša prehrana ne vključuje, obstaja velika verjetnost, da nam primanjkuje zelo pomembnega vitamina B12. Če je naša prehrana še bolj osiromašena, se velikokrat prehranjujemo nezdravo, na hitro ali zunaj ter brez razmisleka, pa obstaja velika verjetnost, da nam primanjkuje tudi kakšnega drugega vitamina iz skupine B. Zato je pametno razmisliti o jemanju prehranskega dodatka, pri čemer pa je zelo pomembno, kakšnega izberemo. Tako kot je pri prehrani važno ne le to, da jemo, ampak tudi to, KAJ jemo, enako velja tudi za prehranske dodatke – treba je izbrati kakovostne.